Svitávka se stala svědkem dramatického zásahu policistů

Svitávka - Dramatickým zásahem policistů ve Svitávce na Blanensku dnes skončilo pronásledování mužů, kteří se pokusili vyloupit areál bývalého zemědělského družstva v Sebranicích a jeden z rodinných domů. Jednoho z nich policie zadržela přímo na místě. Druhého, který utekl přes pole do sousední Svitávky, zadržela zásahující policie u místního kostela. Třetí muž jim stále uniká a policisté po něm intenzivně pátrají. Ani jeden zatím u sebe neměl doklady, takže zatím není známá jejich totožnost.

Osudnou se stala trojici lupičů soukromá vila, která měla nejmodernější zabezpečovací systém. Poté, co rozbili sklo u vstupních dveří starou žehličkou, spustil se poplach. Ten okamžitě zalarmoval blanenské policisty, kteří vyjeli na místo. Muži se dali na útěk.

Mezitím dalo zabezpečovací zařízení vědět také majistelce domu Mileně Čížkové, která se rozjela domů a na pomoc si přivolala známé. Jeden z nich dokonce prchající muže zahlédl. „Nic podstatného se nám neztratilo, zlato tady není peníze také ne. Vzali jen jedny náušnice a notebook, který po cestě zahodili,“ uvedla majitelka vily v Sebranicích Milena Čížková.

Policii se jednoho ze zlodějů podařilo zadržet už v Sebranicích. druhého ale až v soudední Svitávce. Jeden ze svědků událost zaznamenal na mobilní telefon. „Viděl jsem z okna našeho domu muže, který utíká s pouty na rukou a pronásledují ho policajti. Pak ale ten muž zakopl a jeden z nich na něj skočil,“ popsal svědek události Tomáš Štrych. Fakt, že měl muž na rukou pouta ještě předtím, než jej policisté povalili na zem a zřejmě jim utekl, ale policie neřekla. „Tuto informaci nemáme potvrzenou,“ uvedla mluvčí blanenské policie Iva Šebková.

Třetího muže policie stále hledá. Kdo jsou všichni tři muži, se jí zatím nepodařilo zjistit, muži u sebe totiž neměli žádné doklady. „Byly proto předvedeni na policejní služebnu, kde se bude zjišťovat, kdo jsou a případně ověřovat jejich další trestná činnost,“ dodal Šebková.