Krádeži kola mohou nyní Brňané předejít jeho evidencí

Brno - S příchodem jara se zvyšuje počet cyklistů v brněnských ulicích. Mnoho z nich si také uvědomuje riziko krádeže svých kol. Kola mizí ze sklepů, společných kočárkáren, z chodeb domů nebo i ze stojanu před prodejnou, kam je majitel uzamkne a odejde nakupovat. Proto Brňané využívají možnost evidence jízdních kol u městské policie. A se zvyšujícími se teplotami, přibývá o evidenci zájem.

„Stačí přijít na některou z našich služeben, vždy ve středu mezi devátou a sedmnáctou hodinou, vzít si sebou samozřejmě kolo a doklad totožnosti. Na služebně vyplníme přihlášku do evidence jízdních kol a pak k jízdnímu kolu vystavíme evidenční průkaz,“ řekla České televizi mluvčí městské policie Denisa Kapitančiková. Majitel kola obdřží samolepku, kterou si na kolo přilepí.

Zájem o evidenci kol je veliký. Brňané si jich doposud zaevidovali přes 14 tisíc. Od počátku jara přivezly na služebnu svá kola desítky obyvatel Brna. A ví proč. Jen za loňský rok o své jízdní kolo přišlo kolem 240 Brňanů a zhruba patnáct procent z nich se jim vrátilo.

Denisa Kapitančiková k evidenci kol (zdroj: ČT24)