Brno chce zpoplatnit parkoviště na Veveří. A osadit závorami

Brno - Oblast placeného parkování se v Brně opět o něco rozšíří. Na dalším parkovišti plánuje druhé největší město republiky zavést automatický závorový systém, který se už na jiných místech magistrátu osvědčil.

Parkoviště ve Veveří ulici. Plocha mezi právnickou a stavební fakultou platí v Brně za skutečně divoké parkoviště fungující téměř bez pravidel. Zatím také bezplatně, to se ale letos změní.

„V lokalitě Veveří připravuje město Brno v současnosti projektovou dokumentaci, abychom v létě mohli vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele přípravy parkoviště se závorovým systémem,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. Tedy automatické zpoplatněné parkoviště, které už v Brně na dvou místech - ve Veselé ulici a u autobusového nádraží Grand - funguje. Magistrát si od novinky slibuje, že zabrání v parkování například studentům, kteří tu auto odstaví na celý týden. Ti prý zabírají místa třeba lidem, kteří přijedou na nedalekou polikliniku.

Závorové parkoviště za deset milionů chce město zprovoznit do konce roku. O jeho zřízení navíc uvažuje i na některých dalších místech.

Brno zpoplatní parkoviště na ulici Veveří (zdroj: ČT24)