Zloděje chytila policie při silniční kontrole

Brno - Věkově nesourodou skupinu zlodějů (19, 27 a 44 let), zadrželi policisté v polovině dubna při běžné silniční kontrole. Řidič byl v době zastavení vozidla pod vlivem drog, policisté navíc v autě objevili ukradené věci i pomůcky, které jim ke krádežím sloužily.

Trojice pachatelů působila na území celé jižní Moravy.  Kradli jízdní kola, vloupali se do vozidla i novinového stánku, na čerpací stanici vybrali pokladničku u vysavače a nepohrdli ani prázdnými pivními sudy před restaurací. Kradli ale také zlaté šperky v obchodech s klenoty. Vždy si vytipovali obchod s nejsnazší únikovou cestou, využili nepozornosti prodavačů, vytrhli jim plato se šperky a utekli. Takto získané šperky se pak snažili prodávat náhodným zájemcům nebo prostřednictvím zastaváren.

Policisté vyčíslili škodu spáchanou pachateli na 330 tisíc korun. Všichni tři muži zůstávají ve vazbě. Za krádeže jim hrozí až pětiletý trest vězení, pokud se jim podaří prokázat i účast na loupeži ve zlatnictví v Bučovicích, může se jim pobyt ve vězení prodloužit až dvojnásobně.

Reportáž Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)