Z jihu Moravy budou vyhoštěni tři cizinci, akce Průjezd X skončila

Jižní Morava - Tři cizince čeká vyhoštění z jihu Moravy. Pracovali v regionu bez potřebných dokladů. Policie je zajistila při pravidelném zátahu. Kromě toho se mužům zákona podařilo při preventivní akci vybrat pokuty za více než sto tisíc, najít osoby po nichž vyhlásili pátrání a zajistit opilé řidiče. To všechno jsou výsledky celorepublikové policejní akce zaměřené na cizince s názvem Průjezd X, právě v jihomoravském regionu.

„Včera, dne 19. července 2010 od časných ranních hodin proběhla policejní akce s názvem Průjezd X, zaměřená na dodržování pobytového režimu cizinců. Do akce bylo zapojeno sto deset policistů brněnského oblastního ředitelství cizinecké policie,“ uvedl mluvčí cizinecké policie Brno Roman Pittner.

Během čtrnácti hodin policisté zkontrolovali dva a půl tisíce cizinců a udělili blokové pokuty v celkové výši sto třicet tisíc korun.

Dva Ukrajince, kteří nelegálně pracovali na stavbě a Vietnamce prodávajícího bez potřebných dokumentů v asijském bistru, čeká vyhoštění. „Díky akci byly navíc vypátrány dvě osoby, na které byl vydán příkaz k zatčení a další dva Češi řídili motorová vozidla pod vlivem alkoholu, řidička v ranních hodinách nadýchala 1,32 promile a odpoledne řidič nadýchal 2,81 promile,“ dodal Pittner.