Podle firmy je aquapark hotov, datum otevření ale zatím nikdo nezná

Uherské Hradiště - Čtvrtmiliardový aquapark v Uherském Hradišti je podle stavební firmy hotov. Dnes poprvé pustila dovnitř novináře. Podle vedení města ale areál ještě nepředala, a tak jí dál naskakuje penále z prodlení.

Slib daný novinářům Unistav splnil. Dnes poprvé nestálo objektivům nic v cestě. Z nezvaných slídilů se stali hosté, kteří mohli spatřit víc než jen venkovní bazény a dva nepřehlédnutelné hady obřích tobogánů. „To je wellness, tam jsou ochlazovací bazénky, sauny a odpočinkové centrum. A pak je tu velký bazén, bazén na výuku a zábavní bazén, kde jsou atrakce, různé trysky,“ vyjmenoval při prohlídce stavbyvedoucí Alois Švehla.

Dejte nám ještě šest dnů, žádala minulý týden firma Unistav, když nestihla slíbený termín dokončení. Už jednou jej se souhlasem města posunula kvůli zdržení prací způsobenému nepřízní počasí. Teď tvrdí, že areál je hotov. Napětí mezi brněnskou firmou a uherskohradišťskou radnicí však trvá. „Zatím spolu komunikujeme přes média. Tahleta dnešní prohlídka je vstřícným krokem pro vás, abyste na vlastní oči viděli, že tady neskrýváme žádné kostlivce,“ podotkl personální ředitel Unistavu Marek Navrátil.

Stavbyvedoucí Alois Švehla popisuje nový aquapark (zdroj: ČT24)

Vedení města zůstává skeptické. „Do té technologie my nevidíme. A tam musí být asi 72 hodin plného provozu a poté může dojít k nějakému předání celé stavby. A toto je pro nás rozhodující a toto ještě neproběhlo. A nevidím, že by to mělo být tento týden,“ prohlásil starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský (ODS). Podle něho tak firmě dál naskakují sankce z prodlení, každý den dvě stě tisíc korun. Unistav nesouhlasí. V pátek chce s vedením města jednat. O penále a hlavně o tom, jak bude vypadat povinný půlroční zkušební provoz aquaparku. Kdy se tu začnou koupat první návštěvníci, zůstává nejasné.