Rekonstrukce Joštovy ulice v Brně je u konce

Brno - Nepříjemné a nepohodlné přestupování na jednom z nejvytíženějších dopravních uzlů v Brně je u konce. Rozsáhlé opravy Joštovy ulice teď pokračují další etapou. Stavbaři se vrhnou na úsek mezi Komenského náměstím a Údolní ulicí. Ukončení této části oprav a tím pádem i návrat k normálu se očekává příští rok.

Výluky, které začaly na jaře letošního roku, tak po několika měsících k radosti cestujících končí. Nic nebrání tomu, aby bez problémů začaly jezdit tramvaje i auta směrem na ulici Veveří," říká mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Na ulici Joštovu přibylo několik mladých stromů ve čtyřech řadách. Takovou podobu měla ulice podle mluvčího Žáry v meziválečném období. Stromy ale teprve budou muset vyrůst. Původní vzrostlé stromy totiž vzaly při rekonstrukci dopravní tepny za své.

Mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára k rekonstrukci Joštovy ulice v Brně (zdroj: ČT24)

Rekonstrukce se ale negativně podepsala na chodu provozoven na Joštově ulici. „Město nám nevyšlo vůbec ničím vstříc,“ postěžoval si provozovatel kavárny Michal Kácl. „Tržby nám za toto období klesly o osmdesát procent. Raději jsme přes prázdniny zavřeli a celou provozovnu zrekonstruovali,“ doplnil kavárník.

Cestujícím se ale komplikace přesto nevyhnou, zbývá totiž dokončit obnovu tramvajové linky číslo 4. K tomu by mělo dojít v průběhu příštího roku.