Sňatková podvodnice známá jako Pipka23 vyvázla s podmínkou, zatím

Brno - O tom, že sňatkový podvod není doménou jen prvorepublikových podvodníčků, se mohlo přesvědčit několik mladých mužů, kteří naletěli podvodnici z Brněnska. Třiadvacetiletá Aneta Flodrová si své známosti vyhledávala na internetové seznamce pod přezdívkou Pipka23 a při osobním setkání se pak vydávala za policistku. Hned po několika schůzkách si neváhala říct o statisícové částky, například na koupi společného bytu. Soud dnes podvodnici udělil trest 36 měsíců odnětí svobody s pětiletou podmínkou.

Mladíci záhadné „pipce“ zcela podlehli. První nachytaný, třiadvacetiletý Martin, například uzavřel několik úvěrových smluv a vypůjčených 470 tisíc korun své nové známosti bez jediného dokladu či smlouvy přenechal. Obžalovaná vše slíbila splatit, nakonec však na účet vrátila jen čtyři tisíce a přestala komunikovat. Martinovi mezitím dluh u bank narostl o téměř tři sta tisíc korun.

Podobný osud, ovšem s mnohem menší finanční újmou, stihl i dvacetiletého Michala. Flodrové zapůjčil 20 tisíc korun a notebook. Počítač získal zpět. Když se domáhal peněz, zorganizovala jeho fyzické napadení, kterým ho chtěla zastrašit.

Sedmadvacetiletý Aleš, třetí z podvedených mužů, pro změnu do společného bydlení s Flodrovou hodlal investovat 188 tisíc. „Tím, že se prokazovala jako policistka, v lidech vzbuzovala důvěru,“ zmínil okradený mladík. Peníze si pod dozorem ženy vypůjčil v bance, chtěl být ale u toho, když bude koupi bytu dojednávat. Podvodnice pak neváhala obálku s hotovostí ukrást ve chvíli, když mladík zastavil u čerpací stanice.

Za tyto své činy byla Flodrová soudem potrestána 36 měsíci vězení s pětiletou podmínkou.  Na svobodu ji ale soud nepropustil. Policie ji totiž stíhá za další 4 podobné případy. Podvodnice tak zůstává ve vazební věznici.