Návštěvníci Letní filmové školy se dočkají opraveného kina

Uherské Hradiště - Kino Hvězda. Místo, kam po desetiletí chodí místní na filmové novinky, prochází kompletní rekonstrukcí. Radost z ní ale budou mít nejen místní obyvatelé. Kino Hvězda je totiž známým centrem Letní filmové školy, na kterou každoročně do Uherského Hradiště přijíždějí tisíce filmových fanoušků.

Oprava kina Hvězda je právě v polovině, dokončeny jsou hrubé stavební práce a dělníci se začínají přesouvat do interiéru budovy. Vše musí pokračovat tak, aby se v Uherském Hradišti mohli poslední červencový týden sejít fanoušci filmového umění. Rekonstrukci kinosálu a celé budovy si vyžádalo její celkové opotřebení.

Letní filmová škola

Největší nesoutěžní filmový festival v České republice pořádaný Asociací českých filmových klubů.

Ředitel Městských kin UH Josef Korvas (zdroj: ČT24)

Z kina Hvězda se má stát moderní multifunkční centrum, kde najdou zázemí nejen návštěvníci filmových představení, ale mají se tam konat také přednášky, konference a další aktivity využívající multimediální zázemí kinosálu. Počítá se i s využitím kina pro potřeby Univerzity Tomáše Bati.

Nový kinosál návštěvníkům nabídne komfortní prostředí. Rekonstrukcí ale diváci přijdou o 60 míst, o něž se kapacita kinosálu sníží. Odměnou jim ovšem bude klimatizovaný sál, jehož přednosti ocení zejména diváci Letní filmové školy.

Celá rekonstrukce vyjde na 37 milionů korun. Polovina z této částky bude financovaná z fondů EU, drohou polovinu zaplatí město.