Valtice patří dnes a zítra milovníkům vína

Valtice - Na zámku ve Valticích začal 44. ročník tradiční vinařské přehlídky Valtické vinné trhy. Ta patří k největším výstavám ve svém oboru v ČR. Do letošního ročníku přihlásilo své vzorky 140 vinařství z České republiky, Rakouska a Slovenska. I přes špatnou úrodu loňského roku se jich sešlo přes 800. Veřejnost může přehlídku těch nejlepších vín navštívit dnes a zítra.

„Ročník 2010 byl co do množství hroznů málo uspokojivý, ale velmi rozmanitý kvalitou vína. Soutěž potvrdila, že i vína z ročníku 2010 jsou špičková a návštěvníci trhů se mají opravdu na co těšit,“ slibuje organizátor David Šťastný. 

Netradiční přístup

No comment: Valtické vinné trhy přivítaly návštěvníky (zdroj: ČT24)

Organizátoři letošního ročníku Valtických vinných trhů se rozhodli jít jinou cestou než okolní vinařský svět. „Přes celosvětový trend konzumace mladých bílých vín jsme stanovili novou kategorii - archivní vína, protože i starší vína jsou bezesporu zajímavá,“ přibližuje David Šťastný novinku letošního ročníku.

Vinaři převzali ocenění za nejlépe hodnocená vína

Šampionem bílých vín letošního ročníku je Ryzlink vlašský pozdní sběr 2010 Vinařství Volařík. Mezi červenými víny vyhrálo Rulandské modré výběr z hroznů 2007 vinaře Ladislava Musila. Nejlepší zahraniční víno měl v soutěži Rakušan Rainer Schuckert. Uspěl se svým Chardonnay ročník 2009.