Mozartovy děti rozezvučí Brno

Brno - Součástí letošního ročníku festivalu Brno - město uprostřed Evropy je i projekt Mozartových dětí. Pořádá ho Filharmonie Brno ve spolupráci se základními uměleckými školami. Jeho druhý ročník začíná dnes slavnostním koncertem s dětskými sólisty, kteří připomenou, kolik talentů brněnské a jihomoravské základní umělecké školy vychovávají.

Mozartovy děti si kladou za cíl přivést k hudbě děti všech věkových kategorií. Projekt dává  nadaným žákům ZUŠ prostor vystoupit na pódiích v centru Brna před zraky tisíců posluchačů a také chce pomoci těm nejmenším v rámci profesionálně vedených workshopů nalézt své vlastní hudební schopnosti a cítění.

Program začíná v sídle brněnské filharmonie – Besedním domě, na stejné místo se vydají mladí muzikanti také na Den otevřených dveří, kdy si při komentované prohlídce budou moci vyzkoušet obtížnou práci dirigenta.

No comment: Mozartovy děti (zdroj: ČT24)

V Besedním domě dnes vystoupí děti od 9 do 12 let, zdaleka ne všechny přitom budou hrát jen na klavír. Poslechnout si budete moci také malé houslisty, flétnisty nebo hráče na lesní roh.

Kromě Besedního domu se program uskuteční také na náměstí Svobody, v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně a také na Brněnské přehradě.