Opilý muž spadl do kanálu. Pomoc odmítal, chtěl v něm přespat

Zlín - Poodkryté víko kanálu na silnici zkomplikovalo večerní návrat domů třiadvacetiletému mladíkovi z Fryštáku. Díry na cestě si zřejmě nevšiml a skončil ve vodě. Komunikace s ním však byla komplikovaná - pomoc policistů důrazně odmítal a po vytažení nadýchal přes promile alkoholu. Probral se až při převozu na kroměřížskou záchytnou stanici.

Incident se stal ve Fryštáku kolem deváté hodiny večer. Jedna z místních obyvatelek z okna svého domu uviděla, že auto, které projelo po silnici, najelo na kanál a uvolnilo jeho poklop. Když pak její syn šel poklop z bezpečnostních důvodů vrátil na správné místo, uslyšel z kanálu sténání. Do kanálu totiž mezitím spadl třiadvacetiletý muž.

„Muž byl z větší části ponořený ve vodě, a navíc byl opilý. Sám by se z kanálu nedostal,“ uvedla mluvčí zlínských policistů Jana Bartíková. Mladík nadýchal 1,13 promile alkoholu a byl nepříčetný. „Bránil se pomoci a byl rozhodnutý v kanále přespat,“ popsala Bartíková.

Přivolaná lékařka doporučila převoz muže na kroměřížskou záchytku. Po dvaceti minutách se však v autě probral. Když mu policisté kuriózní nehodu líčili, neskrýval údiv. Nic z toho, co se stalo, si nepamatoval.