Průmyslová zóna v Židlochovicích má brzy ožít

Brno - Téměř prázdná průmyslová zóna v Židlochovicích nejspíše brzy ožije. Na třetí pokus se ji podařilo prodat v dražbě, nyní by se tak měla konečně stát příležitostí pro podnikání a nová pracovní místa. Původní majitel průmyslové zóny totiž zkrachoval, a proto téměř čtyři roky ležela ladem.

Podle nového majitele pozemků předsedy RHK Brno a podnikatele Miroslava Hoška zóna pojme řádově stovky nových pracovních míst. „Ještě nejsme v konečném stádiu o dohodě s investorem,“ připouští však. 

Miroslav Hošek, nový vlastník průmyslové zóny v Židlochovicích

„Naší strategií je domluvit se s potenciálním investorem, který by na celé zóně vytvořil jeden velký podnik. Kdyby tato dohoda nevyšla, tak bychom se snažili zónu rozparcelovat a umístit zde více menších firem, možná až 10 nebo 15.“ 

Komentář Miroslava Hoška (zdroj: ČT24)

Hošek doufá, že do dvou až tří let by tato zóna měla být zaplněna. „Myslím si, že je to otázka času, protože zprávy od realitních kanceláří a nakonec i šéfové průmyslových podniků říkají, že jsou ve fázi, kdy s investicemi vyčkávají, a snad letošní a příští rok už bude klíčový a investice se buď zase rozběhnou, nebo se zkrátka budou umísťovat někam jinam,“ dodává. 

Po začátku světové hospodářské krize se také v ČR snížila poptávka po průmyslových zónách. Současně skončily investiční pobídky a řada investorů začala své aktivity směřovat na Slovensko či dále na východ či na Balkán.