Vsetínská radnice získá od ledna zimní stadion i sportovní halu

Vsetín - Vsetínský zimní stadion a sportovní hala na Lapači budou od ledna příštího roku patřit městu. Rozhodli o tom na svém dnešním zasedání vsetínští zastupitelé, kteří definitivně a takřka jednomyslně schválili návrh darovacích smluv na převod obou sportovišť včetně dotčených pozemků.

Končí tak dlouhá jednání mezi dosavadním majitelem nemovitostí, společností ZETEX, respektive TJ Zbrojovka Vsetín, a zástupci města. „Jsem velmi ráda, že po více než půlročních intenzivních jednáních se nám podařilo nalézt společný konsenzus, který byl na obou stranách motivován snahou zajistit kvalitní zázemí pro sportovce,“ poznamenala starostka Květoslava Othová. Podle ní tak město získává majetek v hodnotě několika desítek milionů korun, na druhou stranu je ale údajně potřeba do obou opotřebovaných nemovitostí investovat miliony korun.

První práce na zkvalitnění sportovišť by se přitom podle starostky mohly uskutečnit už v příštím roce. Město má totiž ve svém schváleném rozpočtu vyčleněnu i účelovou rezervu ve výši 65 milionů korun na rekonstrukce a provoz sportovišť včetně areálu Lapač.

„Pokud jde o zimní stadion, v tuto chvíli je pro nás prioritní rekonstrukce strojovny, která si vyžádá přibližně 30 milionů korun. Předpokládáme, že práce by mohly začít po ukončení hokejové sezony. V dalších fázích bude následovat oprava sociálního zařízení a vnitřních prostor,“ dodala Othová s tím, že do oprav haly se město v darovací smlouvě zavázalo do roku 2013 investovat 9,3 milionu korun.