Na galavečeru vyhrál hejtman hlavní cenu - osobní automobil

Brno - Brněnský primátor Roman Onderka a jihomoravský hejtman Michal Hašek (oba ČSSD) vyhráli na brněnském předvánočním galavečeru dvě hlavní výhry. Hašek osobní auto Ford Fiesta, Onderka zájezd do Egypta pro dvě osoby. Večer pořádala reklamní společnost SNIP & CO, která s městem spolupracuje, dále pořádá například Vánoce na brněnské radnici a participuje na festivalu ohňostrojů. Politici i firma odmítají, že by losování bylo zmanipulované.

Hašek tvrdí, že ještě na galavečeru požádal organizátory, aby mu vytypovali dobročinnou organizaci, které by mohl auto předat. Výzvu dobročinným spolkům chtěl opět zveřejnit tento týden, učiní tak prý dnes. Do konce ledna chce nového majitele auta vybrat. Hašek si vůz dosud nevyzvedl a ani se k tomu nechystá. „Mám pouze dárkový certifikát, který předám vybrané dobročinné organizaci,“ uvedl. Dodal, že ho uráží, když někdo regulérnost hry zpochybňuje.

Politici o výhře v loterii:

Hejtman Michal Hašek:

„Moje rodina už jeden malý osobní automobil má, takže jsem se po dohodě s manželkou rozhodl, že ho věnujeme na charitativní účely.“

Primátor Roman Onderka:

„Egypt není destinace, kam by primátor statutárního města Brna jezdil, moje partnerka tam byla už pětkrát, takže zájezd skončí na tombole některého z brněnských plesů.“

Reportáž Petra Malého a Zuzany Janákové (zdroj: ČT24)

Primátor Onderka dnes řekl, že zájezd věnuje do tomboly na některý z brněnských plesů této sezony. Jak dodal, vyhrál i další dvě ceny. Vstupenku na festival ohňostrojů, který pořádá Brno a který jako primátor bude zahajovat, a dort. Ten rozkrájel hned na akci a snědli ho jeho spolustolovníci. „Byl zelený, tak jsem ho nabídl zejména koaličním partnerům,“ uvedl. ČSSD je na brněnské radnici v koalici mimo jiné se Stranou zelených.

Galavečer pořádala po sedmnácté brněnská reklamní společnost SNIP & CO. Podle ředitele Jiřího Morávka je nemožné, že by losování kdokoliv zmanipuloval. Lístky v osudí i losování samotné podle něj kontrolovali lidé z brněnského finančního úřadu. Na místě byl navíc i notář, který z losování pořídil zápis. Losování kromě toho sledovalo přímo v sále 600 lidí a snímala ho kamera.