Při požáru stodoly na Karvinsku uhynulo 11 krav

Horní Bludovice - Přestože sever Moravy sevřely mnohastupňové mrazy, prožili hasiči na Karvinsku horkou noc. V Horních Bludovicích hořelo hospodářské stavení a výrobna mléka. Plameny zranily majitele a zabily ustájené krávy. Zásah hasičů navíc stěžovala sněhová kalamita. Na místě bylo celkem sedm jednotek hasičů, při příjezdu pomáhali zraněnému majiteli, kterému se podařilo vytáhnout šest kusů dobytka z hořící stáje, dalších jedenáct už se ale zachránit nepodařilo.

Hořet začalo před půl třetí ráno, plameny pohltily celou střechu hospodářské budovy, uskladněnou píci a výrobnu mléka. Požár však i zraňoval a zabíjel. Čerstvě napadnutý sníh navíc stěžoval příjezd k požáru především těžkým hasičským cisternám Tatra.

Majitel budovy skončil s popáleninami obličeje a rukou v péči lékařů. Hasiči kvůli nepřístupnému terénu museli téměř sto metrů vést vodu hadicemi. Ani tím však problémy se sněhovým přídělem neskončily. „Hasiči museli před odjezdem povolat posypový vůz, aby se vůbec dostali z Horních Bludovic,“ uvedl mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Podle předběžného odhadu škoda na budově, výrobně i dobytku přesahuje jeden a půl milionu korun. Proč začalo hořet, vyšetřovatelé teprve zjišťují.