V Ostravě spadl sníh ze střechy, vážně zranil dítě a mladou ženu

Ostrava - Tající sníh, který se sesunul ze střech v Ostravě, těžce zranil pětiletou holčičku a na jiném místě mladou ženu. Děvče odvezli záchranáři s vážným poraněním hlavy do nemocnice, je v ohrožení života. Neštěstí se stalo v části Mariánské Hory. Na ženu pak spadl sníh v Moravské Ostravě, také na hlavu. Nehodu řeší policisté - je možné, že majitele nemovitosti obviní z ublížení na zdraví z nedbalosti. Za to hrozí až čtyři roky vězení.

K tragédii došlo kolem jedné hodiny odpoledne. Pětiletá holčička šla za svojí 34letou matkou, která tlačila kočárek. Ze střechy se uvolnil sníh a holčičku zasáhl do hlavy.

Druhou zraněnou je 26letá žena, která šla rovněž s kočárkem. Policisté ještě neznají rozsah jejích zranění, dítě v kočárku si převzal otec.

Telefonát Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)

Kvůli rychlému tání hrozí pád sněhu a ledu ze střech na více místech v regionu, hasiči vyjeli zhruba ke čtyřiceti případům. Chodci by měli dbát zvýšené opatrnosti.

V Praze odkryl sníh mrtvolu

Podle televize Prima našli lidé v Praze-Čimicích pod tajícím sněhem mrtvolu muže, zřejmě bezdomovce. Příčinu jeho smrti určí až pitva. Zatím není jasné, jak dlouho tělo ve sněhu leželo.

Letošní zima si v Česku vyžádala už několik obětí, především v řadách bezdomovců, kteří zemřeli na podchlazení při silných mrazech, které zimu provázely. Dosud poslední obětí byl zřejmě bezdomovec, který umrzl v noci na pondělí v Praze na Pankráci.