Silnice, které se v Kopřivnici říká ostuda města, se opravy hned tak nedočká

Kopřivnice - V havarijním stavu je silnice v centru Kopřivnice. Řidiči i tamní obyvatelé na to poukazují už dlouho. Zatím ale marně. Radnice s nimi souhlasí. Zároveň ale vysvětluje, že na opravu nemá peníze. Podle výpočtů by na to padla téměř polovina rozpočtu města. Rozbitá silnice tak bude noční můrou řidičů zřejmě ještě léta. V případě, že se radnici podaří získat dotaci, do dvou let opraví alespoň malou část v centru města.

Ostuda města - tak se říká silnici, která vede centrem Kopřivnice až k radnici. Jízda po žulových dlažebních kostkách je velmi hlučná. Šedesát let stará vozovka se navíc na mnoha místech propadá nebo rozpadá. Asfaltem opravená místa toho moc nevyřeší. „Většinou to objíždíme, protože tady by opravdu brzy odešly tlumiče,“ stěžují si místní řidiči. Za pravdu jim dává značka „silnice v havarijním stavu“.

Cenu za opravu jeden a půl kilometru dlouhé silnice město odhadlo na 200 milionů korun. Jeho roční rozpočet je přitom asi půl miliardy. Nezbývá proto než sehnat nějaký příspěvek od státu, kraje nebo Evropské unie. „Protože nejsou dotační tituly na opravy místních komunikací, snažíme se to vždy s něčím spojit,“ uvedla mluvčí Kopřivnice Lucie Petříčková.

Kvůli nedostatku peněz bude město jeden a půl kilometru dlouhou silnici opravovat po částech. Plán na rekonstrukci prvních několika set metrů už připravuje. „Na podzim se chystáme podat žádost o dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, a to právě na úpravu této komunikace a přilehlých veřejných prostranství,“ potvrdila mluvčí Petříčková.

  • Rozbitá silnice autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1800/179931.jpg
  • Provizorní záplaty autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1800/179932.jpg