Cestující z opavského nádraží vyhnal podezřelý kufřík

Opava - Osm desítek lidí evakuovali dnes večer hasiči a policisté z nádraží Opava - východ. Důvodem byl podezřelý kufřík, který někdo nechal stát na chodníku u vchodu na nástupiště. Přivolaní pyrotechnici následně zjistili, že zavazadlo je prázdné, a policie tak mohla uzavřené oblasti ve 21:15 znovu otevřít. Policisté nakonec kufr odvezli ještě ke speciální analýze.

Podezřelého zavazadla si okolo 17:45 všiml člen ochranné služby hlídající nádraží. Přibližně hodinu ho pozoroval, a když si pro něj nikdo nepřišel, informoval policii. Ta kontaktovala hasiče a společně potom přijali na místě potřebná opatření. „Z obou stran Jánské ulice jsme nachystali vodní proudy pro prvotní zásah v případě výbuchu,“ uvedl velitel opavských hasičů Petr Serafín.

Policie uzavřeli celou Jánskou ulici od centra města až po Kylešovice. Zároveň policisté evakuovali pracovníky Českých drah, prodejce z nádraží, obyvatele nejbližších domů a také cestující vlaku, který během zákroku na nádraží přijel. „Celkem se jednalo o osm desítek lidí,“ uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)