Do areálu ArcelorMittal přestanou jezdit autobusy

Ostrava - Zaměstnance společnosti ArcelorMittal Ostrava čekají změny. Od prosince jejím areálem přestanou projíždět autobusy veřejné dopravy. Vedení společnosti chce tímto způsobem zabránit, aby se do firmy dostali i lidé, kteří v ní nepracují. Hájí se tím, že se v celém světě zavádějí přísnější bezpečnostní kontroly a veřejnou dopravu kontrolovat nelze. Zaměstnancům to ale přinese komplikace.

Cesta jedním autobusem z domu až na pracoviště přímo v areálu ostravské společnosti ArcelorMittal se stane minulostí. Zaměstnanci o toto pohodlí po šedesáti letech přijdou. Budou více přestupovat a do práce pojedou déle. Od 11. prosince se totiž běžné autobusové linky za brány firmy nedostanou. Znamená to, že všichni zaměstnanci budou muset vrátnicí projít pěšky. Tam je zkontroluje strážní služba. Teprve pak nastoupí do dalšího autobusu. Ten ale bude jezdit pouze v areálu firmy. 

„Budou tady fronty, ale budou to spíše fronty aut, protože ty budou muset dávat přednost těm chodcům, to bude velký problém,“ myslí si předseda Rady odborů ArcelorMittal ČR Vítězslav Prak. Areál firmy ArcelorMittal patří k největším v České republice, pracuje tam šest tisíc zaměstnanců. Zatím se mohl prostřednictvím pravidelné autobusové linky dostat do firmy kdokoliv. To se vedení společnosti nelíbí. Chce posílit bezpečnost. Zrušené spoje proto nahradí vlastní autobusovou dopravou.

„Všude ve světě jsou přijímána stále přísnější bezpečnostní opatření, tomu jsme se museli přizpůsobit i my,“ uvedla mluvčí společnosti ArcelorMittal Ostrava Věra Breiová. „Pro naše zaměstnance to ale bude znamenat i určité zlepšení, protože díky tomu, že si dopravu uvnitř areálu budeme zajišťovat sami, tak trasy rozšíříme a zvýšíme počet zastávek,“ dodala. Od pondělí otevírá vedení společnosti diskuzní fórum, zaměstnanci tak budou mít poslední možnost ovlivnit podobu dopravních spojů na území firmy.

  • MHD v areálu společnosti se stane minulostí autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2045/204464.jpg
  • MHD v areálu společnosti se stane minulostí autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2045/204465.jpg