Stavba obchvatu komplikuje dopravu v Opavě

Opava - V Opavě začala výstavba jižního obchvatu města, který propojí ulici Ostravskou a Hradeckou, tedy směr z Ostravy na Fulnek a Nový Jičín.  Obchvat přinese úlevu centru a městské části Kylešovice. V souvislosti se stavbou je uzavřena ulice Hlavní, řidiči se tedy musí připravit na objížďku.

Od listopadu řidiči neprojedou ulicí Hlavní v Opavě Kylešovicích. Silnice spojuje Komárov právě s Kylešovicemi a řidiči ji využívali také jako zkratku při průjezdu od Ostravy do Opavy směrem na Hradec nad Moravicí, Fulnek a Nový Jičín. „Lidé budou muset jezdit po objízdné trase přes centrum města,“ říká Rudolf Klein z opavského městského úřadu.

Hlavní ulice bude součástí jižního obchvatu města, který propojí směr na Ostravu se směrem na Fulnek. Nově budou po trase moci jezdit i nákladní auta. „Dojde k výstavbě nové komunikace mimo zástavbu Kylešovic, napojení stávajících silnic, výstavbě mostů a dvou okružních křižovatek,“ doplňuje Klein.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

Celkové náklady na vybudování obchvatu si vyžádají téměř 600 milionů korun, 181 milionů zaplatí kraj a zbytek uhradí EU. Pokud vše půjde podle plánu, bude obchvat města dokončen v červnu roku 2012.