Překupník autorádií skočil v osidlech ostravské kriminálky

Ostrava - Ostravští policisté zatkli překupníka kradených autorádií. Je jím 47letý invalidní důchodce, který přes dva roky kradená autorádia a navigace vykupoval od zlodějů a dále prodával. Našli u něj i autorádio, které dvojice zlodějů letos v srpnu ukradla ze sanitky v době, kdy záchranáři ošetřovali pacienta. Obviněný se sice nepřiznal, ale usvědčili jej tři svědci.

Invalidní důchodce z ostravské koksovny si přivydělával jako překupník kradených autorádií. V místním podsvětí patřil podle kriminalistů mezi známé firmy. „Když někdo nepochodil v zastavárnách, kde chtěli výkup na občanku, tak šel za tímto mužem, který odkupoval vše a prodával dál,“ ohodnotil obviněného muže ostravský kriminalista.

Policisté nyní zjišťují, kde ukradené věci skončily. Kradená autorádia nebo navigace důchodce vykupoval za přibližně 500 korun. Mnohdy ani netušil, jestli fungují. Když ne, nechal je opravit a pak prodal. Podle policistů pro něj pracovalo přibližně deset zlodějů. „Pachatel vytáhl vždy celý díl i s navigací. Nyní policisté zjišťují, komu dotyčné věci patří,“ dodal kriminalista.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Zhruba čtyřicet autorádií a navigací, které kriminalisté zadrželi, čeká na své majitele v policejní úschovně. Policisté lidem vzkazují, ať si s sebou přinesou doklady od svých ukradených věcí. Zároveň je upozorňují, aby v autech nenechávali zbytečně nic, co by mohlo zloděje lákat – tedy ani odnímatelné kryty rádií.

Kradená autonavigace
Zdroj: ČT24