Policisté v Karviné si posvítili na opilé řidiče

Karviná – V Karviné se v noci konala dopravně-bezpečnostní akce. Čtyři desítky policistů na dvou úsecích uzavřely nejfrekventovanější silnici ve městě a kontrolovaly všechny, kteří městem projížděli. Z 683 řidičů, které policisté zkontrolovali, bylo pět pod vlivem alkoholu, jeden pod vlivem drog a jeden řidič měl řízení soudem zakázáno.

„Reagujeme na dopravní nehodovost, která je spojená i s rychlostí a každoročně se v Karviné bohužel objevují dopravní nehody způsobené zejména podnapilými řidiči,“ vysvětlil příčiny celé dopravní akce její velitel Petr Kijonka.

Během jedné hodiny policisté zkontrolovali téměř stovku řidičů. Kromě hlavního tahu na Ostravu zastavovali řidiče i na dalších třech místech v nejbližším okolí. „Naše stanoviště jsou předem vytipovaná, jedná se o hlavní tah a nejfrekventovanější místa, kde zejména na výjezdech z Karviné jsou rovné úseky a právě tam jsou nejvíce způsobené nehody,“ dodal Kijonka.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Dopravně-bezpečnostní kontroly trvaly v Karviné až do třetí hodiny ranní. Podle policistů by řidiči s podobnými akcemi měli počítat i do budoucna.