Přípravy na Colours of Ostrava vrcholí

Ostrava - Jubilejní desátý ročník mezinárodního festivalu Colours of Ostrava je za dveřmi. Areál u Slezskoostravského hradu letos díky speciálním úpravám pojme více návštěvníků. Na festival se připravuje i policie a ostravský dopravní podnik. Festivalový areál se otevře ve čtvrtek odpoledne. Colours of Ostrava pak potrvají až do neděle a vyvrcholí koncertem Nicka Cavea a jeho kapely Grinderman.

60 kapel ze zahraničí, 42 tuzemských, divadelní představení, filmy i workshopy - to vše čeká fanoušky worldmusic na festivalu Colours of Ostrava letos ještě komfortněji než loni v areálu pro 27 tisíc diváků.

„Mírně jsme natočili hlavní scénu, takže nabídne větší prostor pro více diváků. Co se týká prodaných vstupenek, ten zájem je velký, ale díky většímu areálu to vypadá, že oproti loňsku nebude vyprodáno,“ řekl tiskový mluvčí festivalu Jiří Sedlák. Technický oříšek organizátory letos nečeká, spíše je překvapily požadavky některých hvězd. „Například irská zpěvačka Lisa Hannigan chce čerstvé třešně na hotel, Grinderman a Andreya Triana chtějí sushi, Clannad si třeba převáží violoncela v letadle na sedadle spolucestujícího,“ prozradil Jiří Sedlák.

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)

O pohodlí návštěvníků se postará také Dopravní podnik Ostrava, který posílí své spoje. Na bezpečí bude dohlížet i několik desítek policistů v ulicích. „Všechny noční spoje, které jezdí do centra města, budou posíleny vypravením velkokapacitních vozidel a spřažených souprav. Na závěr každého festivalového dne vypravíme po dohodě s organizátory také speciální vsuvky, které v hodinovém intervalu rozvezou návštěvníky festivalu do všech obvyklých směrů,“ uvedl tiskový mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht.

Policie také varuje před zloději, kteří by mohli využít tlačenic v dopravních prostředcích i na samotném festivalu a doporučuje ukládat doklady a osobní věci do předních kapes nebo prostě dbát zvýšené opatrnosti.