Třinec se potýká se záplavou aut a kamionů

Třinec - Třinec zaplavily tisíce aut včetně kamionů. Stavbaři totiž uzavřeli křižovatku na hlavním tahu na Slovensko. Objížďka povede několik dnů centrem města. Řidiči musejí počítat se zdržením. Dopravní komplikace v centru města mohou trvat až do nedělního večera. Stavbaři ale slíbili, že se práce na hlavním tahu na Slovensko pokusí ukončit ještě před sobotní půlnocí.

Nepřetržité kolony aut se táhnou celým centrem Třince.  Kamiony projíždějí přímo pod okny obytných domů. Objížďka značně komplikuje život nejen řidičům, ale i obyvatelům města. Téměř čtyřicetitisícový Třinec doplácí na to, že nemá obchvat. Velmi frekventovaný hlavní tah na Slovensko proto prochází městskými částmi Kamionka a Terasa. Křižovatku právě v těchto místech uzavřeli ráno stavbaři. Opraví tam kamiony poškozený povrch vozovky a vybudují semafory. Ty by měly lidem zaručit bezpečnější přechod přes silnici. Kvůli tomu teď ale v centru města vznikají zácpy. „Spolu s Policií ČR jsme obsadili všechna kritická místa včetně křižovatek,“ uvedl ředitel Městské policie v Třinci Josef Kuzma.

Kolaps dopravy v Třinci (zdroj: ČT24)

„Včera večer jsme řešili, co dělat, kdyby nastaly krizové situace, aby se složky integrovaného záchranného systému okamžitě dostaly na místo zásahu, hlavně sanity. V případě potřeby pojedou sanity s majákem skrze areál Třineckých železáren. Doufáme ale, že taková situace nenastane,“ říká starostka Třince Věra Palkovská.