Olomoucké házenkářky porazily v devátém kole interligy lídra soutěže

Olomouc - Výborným výkonem se v devátém kole házenkářské interligy žen prezentovalo družstvo Zory Olomouc. Hanačky ve své hale porazily lídra soutěže, slovenské Michalovce, 37:29. Ukončily tak třízápasové čekaní na výhru.

Michalovce se v Olomouci musely obejít bez tří opor, přesto byla převaha Zory poněkud překvapivá. Hosté drželi krok pouze do stavu 10:9, pak se naplno prosadila bojovnost domácího týmu, Hanačky se prosazovaly ze všech postů a po první půli šly do šaten s komfortním vedením 20:11. Slovenský tým po přestávce zkoušel zápas zdramatizovat, na každý jejich gól ale Olomoučanky dokázaly odpovědět. Výhra 37:29 nese výrazný podpis brankářky Raníkové, v útoku se zase dařilo osmigólové střelkyni Fabíkové, celý tým ovšem předvedl suverénně nejlepší výkon v sezóně. „Já jsem mužstvo hecoval, že tady musíme nechat úplně všechno a ony to dnes předvedly. Kolikrát v házené nerozhoduje, že jsou soupeřky lepší, ale rozhoduje bojovnost a tu dnes naše hráčky měly určitě větší,“ radoval se po zápase trenér DHK Zora Olomouc Libor Malínek.

„My jsme vsadily na to, že musí vidět, že nás to baví, jakmile nás to nebude bavit, tak to bude špatně. My jsme na to vletěly, každý to nějak zkusil, najednou jsme viděly, že to jde a v podstatě každý, kdo přišel z lavičky, tak se připojil a do tohoto vlaku se strašně dobře nastupuje,“ popsala zápasovou euforii olomoucká spojka Lucie Fabíková.