Memoriál Evžena Hadamczika hostil dvanáct týmů ze tří zemí

Ostrava - Závěr roku patří již tradičně ve sportovní hale v Ostravě-Dubině mladým fotbalistům. V kategorii do dvanácti let se tam v třídenním turnaji Memoriálu Evžena Hadamczika střetlo dvanáct týmů a celkové prvenství nakonec v mezinárodní konkurenci ukořistil pořádající Baník Ostrava.

Památku výborného trenéra Evžena Hadamczika přijely uctít nejen české a slovenské týmy, ale, jak už se v posledních dvou letech stalo tradicí, do Ostravy přijely i dva týmy z dalekého Slovinska. V hale se představil lublaňský tým NK Šmartno a z Dravogradu pak Fotbalová škola slovinského reprezentačního kapitána Roberta Korena. O nejvyšší příčky však hrály české týmy. Už před posledním kolem bylo jasné, že o prvenství bude hrát domácí Baník Ostrava a nedaleký Frýdek-Místek. Před vzájemným zápasem ztrácel Frýdek-Místek na svého soupeře dva body, a pokud chtěl turnaj vyhrát, musel zvítězit. Ovšem Baník potvrdil v utkání své kvality a vyhrál 3:1. „Oni na nás ztráceli dva body a byl to asi nejhezčí a nejtěžší zápas,“ řekl po turnaji trenér FC Baník Ostrava David Pál.

Memoriál Evžena Hadamczika (zdroj: ČT24)

„Našim klukům musím poděkovat za statečný výkon a Baníku pogratulovat, byli lepší,“ uznal sportovně trenér MFK Frýdek-Místek Kamil Raška. Úroveň turnaje vysoko hodnotil i útočník Baníku Ostrava Václav Svěrkoš. Jako odchovanec Frýdku-Místku byl s vyvrcholením turnaje spokojen. „Jsem moc rád, že se zrovna tato dvě mužstva poprala o to první místo. Celkově bych řekl, že ten turnaj má velkou tradici a důkazem toho je, kolik mužstev tady bylo. Určitě je to výborná věc,“ nešetřil chválou.