Záhřebští Medvědi byli nad síly Orlů

Znojmo - Nevyrovnané výkony jsou zatím vizitkou hokejistů Znojma v první sezóně působení v EBEL lize. Potvrdili to i v zatím posledním zápase proti Medveščaku Zagreb - zatímco v říjnu stejného soupeře porazili 8:2, tentokrát museli strpět výprask 5:1.

Zagreb už ničím nepřipomíná ustrašený tým ze začátku sezóny. V brance Medvědů totiž září slovinský reprezentant Robert Kristan a ofenzívu řídí hlavně kanadští hráči s bohatými zkušenostmi ze zámořských soutěží.

Nejlepší brankář EBEL ligy sice do Znojma nepřicestoval, kanadští hráči ale zápas rozhodli. Skóre ve čtrnácté minutě otevřel Joel Prpic. Orli ale dokázali krátce po začátku druhé části vyrovnat, když Martin Škadra dorazil Lattnerovu střelu. Pět minut nato ale Haman nešťastně tečoval Naglichovu přihrávku do Landsmanovy branky. Kuriózní gól Chorvaty nastartoval. K další trefě už Naglich pomoc domácích nepotřeboval a znojemského gólmana s přehledem prostřelil.

Znojmo nebylo viditelně horším týmem, góly ale dát nedokázalo, tyčka branky Medveščaku ale zazvonila hned třikrát. Hosté naopak dokázali skórovat s lehkostí, a Waugh s Morencym tak nakonec výsledek upravili na konečných 5:1 pro chorvatský tým.

Výjezd na orlí derby

Znojmo od Vídně dělí jen devadesát kilometrů, obě města mají ve znaku orlici a obě se letos potkávají v jedné hokejové soutěži. Zajímá vás, jak vypadá výjezd fanoušků na derby do hlavního města Rakouska? Zajímá vás, jak budou příznivci Orlů fandit v hale, kde se v roce 1996 hrálo pro Čechy nakonec zlaté mistrovství světa? Nenechte si ujít exkluzivní reportáž z výjezdu včetně fotogalerií a videozáznamů v pondělí na našem webu. 

V tabulce tak Znojmo zůstává deváté. Na šestou příčku zajišťující přímý postup do play off ztrácí čtyři body, soutěž je ale teprve těsně za polovinou základní části. Tým trápí hlavně špatná koncovka. Nejproduktivnější hráč Orlů Adam Havlík je s patnácti kanadskými body v tabulce soutěže až čtyřicátý.

Další zápas čeká Znojmo v neděli 27. listopadu na půdě vídeňských Capitals. Tým z hlavního města je pro znojemské geograficky nejbližším soupeřem, a na malé derby se tak chystá i početná výprava fanoušků Orlů.

Orli Znojmo – KHL Medveščak Zagreb 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Škadra (Lattner) - 15. Prpic (Banham), 30. Naglich (Banham, Sertich), 34. Naglich (Martinovic, Zanoski), 45. Morency (Zanoski), 59. Waugh (Zanoski)

Rozhodčí: Falkner, Smetana - Korosec, Rakovic.

Orli Znojmo: Landsman (Kacetl) - Stehlík, Škadra, Pláněk, Štach, Hájek, Vosátko, Hranáč, Bořuta - Lattner, Haman, Videlka - Podešva, Pucher, Havlík - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Beroun, Trojan, Staněk.

KHL Medveščak Zagreb: Ouzas (Filipec) - Sertich, Martinovic, Letang, Waugh, Pokulok, Macaulay, Orescanin, Sijan - Kinasewich, Prpic, Banham - Zanoski, Naglich, Kostovic - Koren, Brine, Morency - Rajsar, Blagus, Lazic.