Bleším trhem k povýšení Olomouce

Olomouc – První originální bleší trh pořádá v sobotu olomoucký S-Cube pod názvem Vintage Market Olomouc. Jeho cílem je potěšit milovníky starých věcí, trhoveckého smlouvání, ale i hudby a divadla. A také pozvednout Olomouc mezi velkoměsta.

„Prvním impulzem nebyly komerční úmysly, ale prostá potřeba přispět do kulturně-společenského života města Olomouce, kde mi takový typ blešího trhu zásadně chyběl. Vzhledem k tomu, že každé větší město v západní Evropě svůj blešák má a v Praze se jich vyrojilo za poslední roky několik, měl jsem pocit, že by Olomouc neměla zůstat pozadu,“ prohlásil organizátor blešího trhu Pavel Bednařík.

Vintage Market Olomouc propojí bleší trh a pestrý kulturní program. Vystoupí na něm Tam Tam Orchestra a skupiny Enbajada a Double Chin. Nabídku neužitečností a použitého zboží doplní také dvě divadelní představení studentů Církevního gymnázia Německého řádu.

Na programu bude i aukce předmětů vyrobených klienty Dětského centra v Topolanech, jejíž výtěžek má podpořit tuto chráněnou dílnu.

Pokud se bleší trh vyvede a získá ohlas, chce v něm Bednařík pokračovat znovu na jaře příštího roku.