Prostějovské volejbalistky proti Curychu zklamaly

Prostějov – České mistryně prohrály i druhý zápas ve skupině Ligy mistryň. Švýcarskému Curychu podlehly 1:3 na sety, a pořádně si tak zkomplikovaly vyhlídky na postup do vyřazovacích bojů.

Na sympatický výkon z prvního kola v Kazani nechaly prostějovské volejbalistky v zápase proti Curychu lehce zapomenout. Zatímco v boji s ruským gigantem se srdnatě bily o výhru a po porážce v tiebreaku si odvezly alespoň bod, švýcarskému týmu přenechaly na vlastní palubovce plný bodový zisk.

Zatímco po těsně prohraném prvním setu 21:25 mohly Hanačky ještě mluvit o smůle, druhé dějství ukázalo, že na soupeřky z Curychu budou recept hledat jen těžko. Prostějov se totiž nechal doslova ublokovat a schytal debakl 12:25.

Záznam utkání:

Volejbal

Naději na zvrat zažehl český mistr ve třetím setu. Úspěšné smeče zbrzdily Švýcarky v rozletu – 25:15. To ale bylo ze strany domácího týmu všechno. Čtvrtý set už do své režie opět nekompromisně přebral Curych, a ačkoliv před zápasem rozhodně nebyl favorizován, zvítězil hladce 3:1 na sety. „Jedinou naší šancí bylo hrát rychleji, naše smečařky ale působily bezradně, snažily se hrát silou za každou cenu a to proti tak kompaktním blokům nejde. Úspěšnější jsme měli být i v obranné činnosti na síti,“ shrnul příčiny prohry trenér Prostějova Miroslav Čada.

Prostějov je tak po dvou kolech v Lize mistryň ve skupině poslední. Pokud se bude chtít VK Modřanská ještě poprat o postup, měla by nutně bodovat v následujících dvou kolech, kdy nastoupí proti polským Sopotám. „Může se stát všechno, po dvou kolech je na soudy ještě brzy,“ odmítl se postupovými počty zabývat Čada.

Modřanská Prostějov - Voléro Curych 1:3 (-21, -12, 15, -15)

Sestava a body Prostějova: Horká 18, Monzoniová 1, Popovičová 13, Veliká 11, Hrončeková 4, Smáková, libero Chlumská - Kubínová, Soaresová, Tomašeková 3, Artmenková.

Rozhodčí: Lungu (Rum.), Jovanovič (Slovin.). Čas: 95 min. Diváci: 1300.