Na Colours of Ostrava přijede Björk

Pořadatelé Colours of Ostrava oznámili další hvězdu nadcházejícího ročníku. V industriálním prostředí Dolní oblasti Vítkovic, kam se Barvy nově přesouvají, se představí islandská ikona Björk.

Rebelka ze zeleného ostrova Björk Gudmundsdóttirová, známá svými odvážnými hudebními postupy, letos vydala už sedmé řadové album. Jmenuje se Biophilia a jde o multiumělecký projekt, který je originální fúzí hudby, přírody a techniky. Zahrnuje mimo jiné počítačové aplikace nebo internet. Björk chce tímto netradičním způsobem ukázat, jak zvuk funguje v přírodě.

Björk se narodila roku 1965 v Reykjavíku v rodině islandských hippies. Od pěti let hrála na klavír, flétnu a zpívala. V roce 1986 se stala členkou kultovní islandské skupiny The Sugarcubes, s níž čtyři roky později koncertovala v Praze. V první polovině 90. let natočila úspěšná sólová alba Debut a Post.

Ředitelka festivalu Zlata Holušová uvolňuje informace o hvězdách, které vystoupí na jedenáctém ročníku Colours of Ostrava, postupně. Minulý týden ohlásila, že přijede přední světová rockově-psychedelická formace Tha Flaming Lips, která je kromě dalších ocenění držitelem tří Grammy a podle magazínu Q je jednou z padesáti skupin, které musíte vidět, než zemřete.

Festival bude od 12. do 15. července 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=br2s0xJyFEM&feature=related