Minigolfový Olomouc Cup je v polovině

Olomouc - Dlouhé čekání na novou sezónu si závodní minigolfisté krátí turnaji na krytých hřištích. Jedno z nich funguje i v Olomouci, kde je pro ně připravena i celá zimní série, nazvaná Olomouc Cup. Ten svým třetím turnajem uzavřel první polovinu seriálu.

Halové turnaje slouží především k přípravě a překlenutí soutěžní pauzy, v Olomouci se přesto sešla velmi dobrá konkurence. V kategorii mužů a juniorů si nejlepší formu přivezl Rakušan Günther Inmann, šestinásobný rakouský šampión byl s 87 údery ze čtyř soutěžních kol o pět úderů lepší než druhý Slovák Marián Havlík a třetí Olomoučan Pavel Gerža. „Hrál jsem tady podruhé a dnes se mi povedlo vyhrát. Jsem velice spokojený jak to dopadlo, devatenáct úderů v posledním kole, to je hodně dobré. Mám v Česku a na Slovensku spoustu přátel a jezdím sem hrát hlavně kvůli nim. Je to zábava si s nimi zahrát,“ prozradil vítěz.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Inmannův výsledek ale nebyl nejlepším výkonem na turnaji, ještě o dva body nižšího součtu dosáhla teprve sedmnáctiletá Karolína Jandová. Ta vyhrála soutěž žen a ze svých 86 úderů měla velkou radost. „Je to nejlepší výsledek za dva roky turnajů, co jsem odehrála, takže jsem velmi spokojená. Na jedné dráze, která mi nešla mi pomohl můj kamarád a dala jsem ve čtyřech kolech čtyři jedničky, takže to bylo i tím,“ prozradila po turnaji.