Policie už ví, kdo brutálně zbil výpravčího v Bašce

Baška - Další případ bezdůvodné agrese vyšetřují policisté. Po dvou měsících zjistili, kdo brutálně zbil výpravčího z železniční stanice v Bašce na Frýdeckomístecku. Ze svých zranění se léčí dodnes.

Vzpomínky na lynčování, které zažil na vlakovém nádraží v Bašce se mu stále vrací. Martin Lubojacký tady dělal výpravčího patnáct let. Až doteď to bylo bez problémů. Parta opilých mladíků mu ale ze dne na den změnila život. „Měl jsem natržené vazy na palci na pravé ruce, poraněnou krční páteř a celá záda,“ říká. Incidentu předcházela prázdná láhev od alkoholu, kterou jeden z mladíků hodil do kolejiště. Dva měsíce po konfliktu mají policisté o případu jasno. Výpravčího ztloukli tři místní mladíci. Doposud neměli problém se zákonem. „Dopustili se ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci,“ uvedl mluvčí PČR Frýdek-Místek Vlastimil Starzyk.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„To, co se stalo na nádraží v Bašce, je politováníhodné, zejména je na tom šokující to, že se na tom podílela mládež naší obce,“ vyjádřila se starostka Bašky Irena Babicová. Zodpovědnost za bezpečnost na nádraží nesou podle starostky Bašky i České dráhy. Kvůli šetření je výpravčí na celém nádraží sám. Ještě předloni měl dva pomocníky. V celé kauze je jisté zatím jen to, že zbitý výpravčí se do Bašky nevrátí. Nadřízené už požádal o přeložení.