Olomoucká Sigma v přípravném utkání porazila Zlín

Olomouc - Dvě přípravná utkání za jediný den stihli odehrát fotbalisté Sigmy Olomouc. Tým plný mladíků nejprve v Tipsport lize prohrál s druholigovou Zbrojovkou Brno 2:3. V podstatně zkušenější sestavě pak Hanáci na domácí umělé trávě přivítali Zlín.

Sestava proti Zlínu se hodně blížila ligovému základu a podle toho to i vypadalo. Sigma vedla už od páté minuty, když se hlavou po rohu prosadil Heinz. Na hřišti byly obě zimní posily -  Jakub Podaný i navrátilec Michal Ordoš, který tři minuty před přestávkou naznačil, v čem by Olomouci mohl pomoci a přidal druhý gól. „Ukázal svoji kvalitu, dal krásný gól, udrží balón na hrotu. My mu věříme,“ řekl trenér Sigmy Petr Uličný.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Druhý poločas přinesl největší šanci Zlína, v níž ovšem Šrom napálil pouze břevno, a pak i třetí gól. Vyhraným soubojem a přesným zakončením se o něj postaral obránce Sigmy Michal Vepřek. Na konečných 4:0 upravil v závěru po přesném Podaného centru Adam Varadi, takže Petr Uličný mohl své svěřence pochválit. „Lidsky chci po nich dobrý přístup, což si myslím, že v tom druhém utkání bylo určitě, byly tam i pěkné akce, byly tam góly, takže dneska odpoledne jsem byl spokojený. Ráno jsem nebyl spokojený, ale to jenom proto, že tam z toho základního týmu hráli dva až tři hráči,“ dodal Uličný.