V Pohořelicích shořela střecha jedné z hal v průmyslové zóně

Pohořelice - V Pohořelicích u Brna vzplála před čtvrtou hodinou odpoledne střecha jedné z hal v průmyslové zóně. Při požáru zasahovalo deset jednotek hasičů. Podle prvních informací zřejmě nebyl nikdo zraněn. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Škoda patrně přesáhne milion korun.

Plameny vyšlehly až nad střechu objektu. Hustý tmavý dým je viditelný i z hlavního silničního tahu na Vídeň. „Když jsme přijeli na místo, plameny už šlehaly nad střechu a viděli jsme dva dělníky, jak vybíhají z budovy,“ uvedl velitel zásahu hasičů Tomáš Richter. Dělníci tam podle vrátné pracovali na střeše s izolačními materiály. Ty se zřejmě vznítily.

S plameny zápasila padesátka hasičů. „Zásah byl velmi náročný už z hlediska organizace jednotek. Střecha se v plamenech částečně propadla a poškodila také vnitřní vybavení,“ popsal Richter. Škody zatím nebyly vyčísleny, podle Richtera však jistě přesáhnou milion korun.

Hala patří firmě zabývající se lisováním a svařováním ocelových dílů pro automobilový průmysl. Pohořelická pobočka je jednou z jejích deseti závodů ve čtyřech zemích, zaměstnává asi 200 lidí.