Policie dopadla muže, který se podílel na krádežích luxusních aut

Mikulov - Kradené vozy za více než sedm milionů korun objevil česko-rakouský policejní tým u muže z Brněnska. Luxusní vozidla BMW policisté našli u něj v garáži. Všechna auta byla ukradena ve Vídni. Podezřelý muž však policistům tvrdil, že neví nic o tom, že by auta byla kradená. Při domovní prohlídce policisté zadrželi další předměty z ukradených aut.

Množství klíčů k různým vozidlům značek BMW, Porsche a Mercedes, jejich rozložené zámky nebo řídící jednotky. Domovní prohlídka u pětačtyřicetiletého muže odhalila kromě luxusních vozidel značek BMW M3, X5 a X6 také řadu předmětů, které mohly zlodějům při krádeži pomoct.

Na krádeže upozornili jihomoravské policisty jejich kolegové z Rakouska. Jejich stopa přivedla české kriminalisty k pachateli, který celkem pět aut schovával ve své garáži.

Podle vyšetřovatelů muž krádeže neorganizoval sám. „Policie jej obvinila ze zločinu podílnictví, hrozí mu až osmileté vězení,“ řekl ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel. Jak velká je skupina, do které muž údajně patří, policie zatím nesdělila. Konečný nejspíše není ani počet ukradených aut, patrně je mnohem větší. Vyšetřování kauzy proto dále pokračuje.

Podle ředitele Bezpečnostního ředitelství Dolních Rakous Franze Pruchera míří z Rakouska na Moravu stále více ukradených luxusních aut. Jen v loňském roce se kriminalistům podařilo dohledat 13 vozidel BMW ukradených v Rakousku. Jejich celková hodnota přesáhla 21 milionů korun.

Policie dopadla zloděje luxusních aut (zdroj: ČT24)

Úspěch v loňském roce zaznamenala také zlínská policie, když vloni rozbila gang se stejným zaměřením. Dva jeho členové stráví ve vězení sedm let.