V Olomouckém kraji přibylo dopravních nehod

Olomouc - V Olomouckém kraji se loni víc bouralo. Vyplývá to z policejní statistiky. Policisté zaznamenali v regionu v porovnání s rokem 2010 o sto osmnáct dopravních nehod více. Při haváriích zemřelo pětačtyřicet lidí. Nejčastější příčinou bouraček přitom byl nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a řízení pod vlivem alkoholu.

Čtyři tisíce dvě stě sedmdesát čtyři – na toto číslo se v loňském roce vyšplhal počet dopravních nehod v Olomouckém kraji. Nejvíce přitom motoristé bourali na Šumpersku a Prostějovsku. Právě tady se v únoru stala jedna z nejtragičtějších havárií, při které zahynulo šest lidí poté, co řidička, která jela od Brna, nezvládla v mírné zatáčce svoje auto. Následně po této havárii byla vyhodnocena silnice jako riziková, proto zde byla snížena rychlost na sto kilometrů v hodině. V únoru umírali lidé i v Koutech nad Desnou. Rychlost, nesoustředění se na řízení a alkohol – to jsou nejčastější příčiny loňských bouraček.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Průtah Olomoucí – podle policistů jednoznačně nejrizikovější silnice roku 2011. Stalo se tady celkem devadesát dopravních nehod. „Je to ulice Foersterova a další ulice, které vedou až po ulici Lipenská. Proto také v tomto úseku jsou častější dopravní hlídky,“ potvrdila tisková mluvčí Policie ČR Olomouc Marta Vlachová. Letos se dopravní policisté kromě kontrol řidičů zaměří hlavně na chodce a cyklisty. Právě oni jsou totiž v silničním provozu nejohroženější skupinou.