Stolní tenisté Olomouce si připsali další dvě porážky

Olomouc - Další dvě porážky zaznamenali v 15. a16. extraligovém kole stolní tenisté Regionu Olomouc. Nejprve podle očekávání prohráli 0:4 s nejlepším českým týmem, pražským El Niněm a stejným výsledkem dopadlo i utkání proti Hradci Králové. Hanáci tak v tabulce zůstávají předposlední.

Olomouc proti východočechům měla i na lepší výsledek. Týmová jednička Jaromír Zlámal vedla v úvodním duelu nad Janem Hrnčiříkem 2:1 na sety. V tom třetím ale Zlámal nevyužil tři mečboly a nakonec zápas prohrál. „Hrál jsem ze začátku celkem dobře, potom jsem změnil hru, začal jsem zbytečně riskovat a kazit. Škoda zápasu, to už je několikátý letos, zbytečně jsem si to sám prohrál,“ litoval. Velmi dobře rozehrál své utkání proti Vojtěchu Štrofovi také Arnošt Topič, ani on ale vedení 2:1 na sety k zisku bodu nedotáhl. Ve třetím duelu pak hradecký Kanta snadno porazil Jana Holáně a čtvrtý bod pro Hradec uhrál Hrnčiřík proti Topičovi. Olomoucký mladík promarnil ve druhém setu šest setbolů a prohrál 0:3.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

I přes porážky Olomouc stále drží jednobodový náskok na sestupovou poslední příčku. Do konce základní části zbývá odehrát šest kol.