Benago vyhrálo futsalový Joma Cup

Vsetín - Za účasti šesti týmů proběhl ve Vsetíně  futsalový turnaj Joma Cup. Boje v základních skupinách a následná vyřazovací část určily, že se o třetí místo utkaly reprezentační výběry české a slovenské republiky do 21 let. O titul se pak střetly ligové týmy Brna a Zruče nad Sázavou.

Česká lvíčata v boji o třetí místo dlouho dobývala branku svého slovenského soupeře. Prosadit se dokázala až na začátku druhého poločasu po zaváhání slovenského obránce Filana. Dobře napadající Jan Bzonek uvolnil Romana Zárubu, který technicky překonal Tobiáše Sůkenika. Zlomovým okamžikem bylo vyloučení Martina Doši za protesty. V následné přesilovce češi udeřili podruhé. Na konci akce, do které se zapojili všichni hráči v červeném, byl Dušan Ondruš. Lvíčata pak přidala další dva góly a po výsedku 4:0 se radovala z třetího místa.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Finále bylo jednoznačnou záležitostí. Zruč nad Sázavou sice prohrávala gólem brněnského Lukáše Zrzavéh, poté ovšem začal úřadovat nejlepší hráč na hřišti Maročan Fouad Amrani. Nová posila Benaga byla u obratu v zápase. Nejprve se po jeho střele prosadil Agon Rexha, o druhý gól se pak po individuální akci postaral sám. Tango se už na odpověď nezmohlo a inkasovalo jednu branku za druhou. Benago nakonec zvítězilo nad Brnem 7:2.