Kvůli nehodě byla uzavřena dálnice D2 ve směru na Břeclav

Brno-Chrlice  Dálnice D2 byla v noci kvůli nehodě tří kamionů na osmém kilometru ve směru na Břeclav uzavřena. Řidiče osobních aut odkláněla policie na objízdnou trasu přes Modřice a Chrlice, kamiony se však dál nedostaly. Nehoda se stala ve 22:00, plně obnovit provoz se podařilo až po 3. hodině ranní.

Příčinou nehody byla povětrnostní situace. První z havarovaných kamionů začal brzdit, protože automobil před ním dostal smyk. Jenže to samé se stalo i řidiči nákladního vozu. Dva kamiony jedoucí za ním pak dokonaly dílo zkázy. Narazily do kamionu před sebou, tomu se nárazem uvolnila kabina, která i s řidičem skončila v protisměru. Ten může mluvit o štěstí, protože z hrozivě vypadající nehody vyvázl bez zranění. Další dva kamiony měly jen pomačkané plechy a rozbité sklo, ani jejich řidičům se naštěstí nic nestalo.

Kolona aut stála od výjezdu na Modřice až Blučinu a dosahovala délky přibližně 6 kilometrů. Někteří z řidičů neskrývali své zoufalství, ve vozidlech totiž byli už od rána. Nejdříve uvízli v hromadné nehodě u Humpolce a později po více než 100 kilometrech právě nedaleko Brna. 

Dálnici zastavila havárie na několik hodin (zdroj: ČT24)