Václav Neckář míří do Frýdku-Místku

Frýdek-Místek – Václav Neckář, který letos slaví se skupinou Bacily čtyřicet let na pódiích, hraje 21. února ve Frýdku-Místku. V tamním kině Petra Bezruče, které má kapacitu skoro šest set míst, je posledních pár volných sedadel.

„Aktuálně nám zbývá asi patnáct lístků,“ řekla v pondělí v poledne Gabriela Zelinková z produkce příspěvkové organizace Národní dům Frýdek-Místek, která koncert pořádá.

Neckář přijíždí do města v době, kdy zažívá obrovský comeback, který mu přinesla písnička Půlnoční. Vyšla jako soundtrack filmu Alois Nebel podle komiksové trilogie Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99.

Se skupinou Umakart je Neckář za Půlnoční nominovaný na hudební cenu Anděl 2011, a to v kategorii Skladba roku.

Neckář teď s Bacily, které řídí jeho bratr Jan Neckář, jezdí po celé republice. Například 25. dubna bude v ostravském kulturním domě Akord.

Rodilý Pražák začínal jako herec mosteckém divadle, později působil v pražském divadle Rokoko. Spolu s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou byl členem slavného pěveckého tria Golden Kids. K jeho nejznámějším hitům patří například Lékořice, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě a mnoho dalších. Zazářil i jako herec, především ve filmech Jiřího Menzla Ostře sledované vlaky a Skřivánci na niti.