V domácí sérii pokračovalo Frisco dalším vítězstvím

Brno – Tři domácí ligové zápasy v pěti dnech – náročný program mají basketbalistky Frisca Brno, jeho velkou část už ale úspěšně zvládly. Po sobotní přesvědčivé výhře nad Slovankou 90:68 si poradily i s Hradcem Králové, který zdolaly těsnějším rozdílem až v prodloužení 73:67.

Zápas Brna proti Hradci Králové měly basketbalistky původně odehrát už minulý týden na východě Čech. Brňanky ale uvízly v zácpě vzniklé kvůli havárii a sněhové kalamitě a oba soupeři se nakonec domluvili, že náhradní utkání odehrají v Brně. Do Hradce Králové pro změnu posunuli vzájemnou dohrávku třetího kola plánovanou na 7. března

Zápas začalo lépe Brno, které až do poločasu potvrzovalo pozici favorita. Z dvanáctibodového náskoku ale začal Hradec Králové ve třetí čtvrtině rychle ukrajovat. Brněnské vicemistryně se zmohly na pouhých devět bodů a do vedení se rázem dostal hostující tým.

Čtvrtá čtvrtina nabídla velmi vyrovnanou hru. Brno dokázalo vedení strhnout zpět na svoji stranu, Východočešky si ale přesnou střelbou v podání Ovsíkové a Hartigové vynutily prodloužení.

Až jeho závěr, ve kterém brněnské basketbalistky zvládly nastřílet osm bodů v řadě, nakonec rozhodl o tom, že výhra v až překvapivě vyrovnaném utkání zůstane v Brně. Frisco tak zůstává na druhém místě tabulky za suverénním USK Praha. Hradec Králové je pátý.

Domácí sérii Frisco Brno ukončí ve středu proti zatím třetímu Trutnovu.

Frisco Brno - Hradec Králové 73:67 po prodl. (16:11, 36:24, 45:47, 61:61)

Nejvíce bodů: Pecková a Hanušová po 18, Stehlíková 14 - Rosenbaumová 14, Kuthanová 13, Ovsíková 11.