Hodonínská policie zlikvidovala dvě pervitinové laboratoře

Hodonín – Hned dvě velké laboratoře na výrobu pervitinu odhalili policisté na Hodonínsku. Tři podezřelí v ní měli několik kilogramů drog. Odebíraly je od nich desítky narkomanů nejen z Moravy, ale také ze Slovenska a Rakouska. Zadržené trojici hrozí až desetileté vězení.

Zadržení pachatelé využili toho, že vloni se stal pervitin v regionu nedostatkovým zbožím. Policie totiž při akci s krycím názvem Opera zlikvidovala několik laboratoří na jeho výrobu.  Dva zadržení se navzájem znali, každý měl svoji laboratoř a síť odběratelů. Pro potřebné léky jezdili do lékáren v nedalekém slovenském Holíči a Skalici. Na Slovensku totiž nejsou podmínky pro prodej léčiv tak přísné jako v České republice.

Velmi zdatným výrobcem byl podle policie čtyřiatřicetiletý muž, který vyráběl drogy ve Svatobořicích-Mistříně. Nebylo pro něj problémem nabídnout při jednom prodeji nabídnout zájemci k okamžitému odběru až 50 gramů pervitinu. „Měsíčně byl schopen vyprodukovat stovky gramů této omamné látky nejen pro Hodonínsko či Břeclavsko, ale i pro Brno,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policista hovoří o zátahu na výrobce pervitinu (zdroj: ČT24)

Jeho známý, osmatřicetiletý muž z Dubňan, vyráběl drogu pro čtyřicítku narkomanů i třikrát týdně. Jeho odběratelů pocházeli i ze sousedního Rakouska a Slovenska. Oba výrobci jsou podle policistů zvlášť nebezpeční, jeden je navíc recidivista. Snažili se za sebou zahladit veškeré stopy, které by mohly vést k jejich dopadení.

Třetí muž fungoval ve skupině jako dealer, dříve sám drogu vyráběl, za což je stíhán. Za prodej pervitinu mu hrozí pětileté vězení.