U Velkých Pavlovic se srazil vlak s kamionem

Velké Pavlovice (Břeclavsko) – Vlak převážející dvacet cestujících se dnes před osmou hodinou ráno srazil s nákladním autem u Velkých Pavlovic. Vlak na místě vykolejil, naklonil se a překřížil trať. Podle dostupných informací se lehce zranilo dvacet cestujících, pět muselo být převezeno do nemocnice. Pomocí jeřábu se podařilo vlak vrátit zpátky na koleje.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, který je bez závor,“ popsal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Ve vlaku cestovaly tři desítky cestujících, při kolizi bylo lehce zraněno dvacet z nich. Do nemocnice k ošetření převezli záchranáři tři cestující, strojvedoucího a také řidiče nákladního kamionu.

NO COMMENT: Nehodu patrně způsobil řidič nákladního auta (zdroj: ČT24)

Podle mluvčí policie Kamily Haraštové nehodu zavinil řidič nákladního auta. „Vjel na koleje ve chvíli, kdy už svítila signální světla. Na muže bude pravděpodobně podáno trestní oznámení pro obecné ohrožení,“ řekla mluvčí.

U nehody zasahují dvě jednotky hasičů, na místě už je i jeřáb, který má vlak odstranit z kolejiště. Hasiči odtahují také nákladní auto, které je po srážce zničené. Škoda se odhaduje asi na 1,9 milionu korun.