Vítkovice v posledním kole základní části florbalové extraligy deklasovaly Liberec

Ostrava - Základní část florbalové Fortuna extraligy skončila. V posledním 22. kole hostily Vítkovice na své palubovce Liberec, který už ztratil možnost zasáhnout do letošních vyřazovacích bojů. Ostrava potvrdila roli favorita a svého soupeře ze severu Čech poslala domů s debaklem 2:8.

Vítkovice o svém vítězství rozhodly už v první třetině.  O tom, že Liberec jednoznačně přehrávaly, svědčí poměr střel, který vyzněl poměrem 21:1 pro domácí. Drtivá převaha se promítla i do skóre. Vítkovice šly do šaten za stavu 5:0. Ve zbytku zápasu už svěřenci trenérského dua Mrázek - Vavrečka polevili, přesto žádné drama nepřipustili a dokráčeli k pohodovému vítězství. Vzhledem k vítězství Tatranu Střešovice nad Chodovem 4:3 skončily Vítkovice na druhém místě a pro čtvrtfinále si vybraly brněnské Buldoky.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

A tady je kompletní přehled čtvrtfinálových dvojic. Mistrovský Tatran si zvolil havířovské Torpedo, zmiňované Vítkovice se utkají s Brnem, Chodov bude o postup bojovat s Otrkovicemi a Remedicum narazí na Mladou Boleslav. Série se hrají na tři vítězné zápasy. Vybrané duely můžete sledovat i na čtyřce. V pondělí 12. března nabídneme druhý zápas mezi Ostravou a Mladou Boleslaví. Začátek přímého přenosu je ve 20 hodin a 10 minut.