V extraligovém volejbalovém derby se střetli otec a syn Štikové

Ostrava - Potřetí se v probíhajícím ročníku extraligy volejbalistů střetly v regionálním derby celky Ostravy a Havířova a potřetí dopadl zápas jasně 3:0 pro ostravské hráče. Tentokrát však utkání přineslo i jednu kuriozitu. Jako soupeři totiž proti sobě nastoupili otec a syn Štikové.

Nejvyšší česká volejbalová soutěž mužů zažila ve svém 30. kole událost, která je jen málo vídaná a v mnoha jiných sportech téměř nemožná. Na jednom místě, v jednom utkání otec a syn jako soupeři v boji o důležité extraligové body. V Ostravě k tomu došlo. Za Havířov totiž od druhého setu nastupoval jednadvacetiletý nahrávač Matěj Štika. Na druhé straně sítě byl ve stejné pozici jeho padesátiletý otec Petr.

Přínos Petra Štiky pro ostravský tým určitě nebyl hlavním důvodem jasného vítězství domácího celku, stejně jako hra jeho syna na straně Havířova. V rodinném měření sil však i díky výkonu spoluhráčů zvítězil otec Petr 3:0 na sety. „Kluci mi říkali, nasypej mu to potom pořádně doma, nebo už tady hned po zápase. Ať trošku splaskne a ať spadne na zem,“ smál se Štika starší po zápase.

Reportáž Rostislava Hellemanna (zdroj: ČT24)