Neznámý pachatel přepadl v pravé poledne ostravskou pobočku ČSOB

Ostrava - Dnes v pravé poledne přepadl zatím neznámý lupič banku v Ostravě-Výškovicích. Podle policistů si odnesl přinejmenším statisíce korun. Nikdo ze zaměstnanců ani klientů banky nebyl zraněn.

Jen pár minut poté, co hodiny ohlásily poledne, vstupuje do pobočky ČSOB na Výškovické ulici neznámý muž. V tu chvíli ještě nikdo netuší, že přichází s úmyslem banku vykrást a navíc ohrozit všechny kolem. Namířil si to přímo do prostor, kde úřaduje vedení banky. „Pachatel vstoupil do kanceláře ředitele pobočky a pod pohrůžkou bomby vyžadoval vydání hotovosti,“ prozradila mluvčí ČSOB Pavla Hávová. Ředitel banky proto okamžitě vydal příkaz k vydání finančního obnosu – řádově statisíců korun. Poté pachatel z banky utekl. V tu chvíli se rozeběhla policejní akce.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

„Na místo byla přivolána pyrotechnická jednotka kvůli podezření, že se zde nachází výbušnina, což se nepotvrdilo,“ uvedl kriminalista Radovan Vojta. Policisté ihned evakuovali všechny obchody v okolí a ulici na celé dvě hodiny uzavřeli. Pachatel zatím kriminalistům uniká. Pokud jej policie chytí, hrozí mu až dvanáct let vězení.