Vinaři degustovali na hřebenech Pálavy

Mikulov – Na hřebenech jihomoravské Pálavy se dnes konala tradiční degustátorská soutěž Vinařská stezka. Účastníci při ní spojili procházku přírodou se schopností rozpoznávat chuť jednotlivých vinných odrůd. V první části programu ochutnali několik vín a posléze je na jednotlivých stanovištích určovali. Letos proběhl už šestý ročník.

Na Moravě dnes lidé spojili procházku přírodou s degustací vína. Oblíbená soutěž Vinařská stezka je provedla přírodní rezervací po hřebenech Pálavy, kde na vybraných stanovištích ochutnávali a určovali vzorky vína. „Vycházíme z vinařské vesničky Pavlov. Stanoviště jsou jak ve sklepích, tak na svazích Pálavy,“ představil pořadatel soutěže Zdeněk Janeček.

Úkolem soutěžících bylo zapamatovat si chuť vzorků, které jim ráno naservírují vinaři. Na jednotlivých staništích pak už sami museli poznat, co pijí. „Češi a Moraváci víno milují čím dál víc a znalost vína patří dneska k dobrému jménu, takže je to hodně o prestiži,“ dodal Janeček. Některá degustační stanoviště pořadatelé rozmístili i v přírodní rezervaci. Značná část trasy vedla soutěžící přímo po hřebenech Pálavy.

Reportáž Zuzany Neuvirtové (zdroj: ČT24)