Sportovci kritizují projekt modernizace stadionu v Kopřivnici

Kopřivnice - Některé sportovní oddíly z Kopřivnice kritizují projekt rekonstrukce zimního stadionu. Jeho součástí je totiž změna dispozic přístavby s tělocvičnami. Asociace sportovních klubů tvrdí, že po úpravách přijde o klubovnu šachistů, která se má změnit na bufet. Radnice se brání, že projekt se zástupci sportovců konzultovala.

Kopřivnický zimní stadion patří mezi nejstarší na Moravě. Sportovcům začal sloužit už v roce 1966. Kromě ledové plochy a mantinelů je stavba stále v původním stavu, do haly přes střešní konstrukci zatéká voda. Kopřivnická radnice připravila projekt rekonstrukce komplexu. Z původních 100 milionů jej nakonec zredukovala na 60. Stadión by poté měl být jedním z nejmodernějších v kraji. „Rekonstrukce a modernizace objektu se dotkne jednak dispozičního řešení, zateplení střechy, úpravy šaten, sociálního zařízení, také posezení pro diváky i samotné hrací plochy,“ uvedla mluvčí MěÚ Kopřivnice Lucie Petříčková. Kromě hokejistů a krasobruslařů využívají komplex zimního stadionu také další oddíly sdružené v Asociaci sportovních klubů. A právě té se projekt rekonstrukce nelíbí. Předmětem sporu je především místnost, kterou využívají šachisté, karatisté a aerobik. Projektanti do ní naplánovali bufet přístupný z přilehlé tribuny zimního stadionu. Sportovci se klubovny vzdát nechtějí a také odmítají, že by místnost s provozovatelem občerstvení sdíleli.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

„Aby tady byl při hokeji prostě bufet a pak odpoledne nebo večer šachy, to prostě nepřichází v úvahu,“ říká prezident ASK Tatra Kopřivnice Evžen Knězek.

„Projekt byl konzultován se správcem objektu, kterým je Správa sportovišť města Kopřivnice, a také se zástupci sportovní komise,“ tvrdí mluvčí MěÚ Kopřivnice Lucie Petříčková. V ní ale Asociace sportovních klubů zástupce nemá. Na změnu projektu ve prospěch šachistů je však stejně pozdě. Město jej v únoru předložilo evropským fondům. Pokud do konce léta získá dotaci, stavební práce se rozjedou během příštího roku.