Muž vrazil známému šroubovák do hlavy, ten zázrakem přežil

Slušovice (Zlínsko) - Třiadvacetiletý muž podle policie v pátek večer ve Slušovicích na Zlínsku svému známému vrazil do hlavy kovový šroubovák. O osm let starší napadený útok přežil, podle lékařů ho ale od smrti dělily jen milimetry. Útočníka policie obvinila z pokusu o vraždu, soud jej již poslal do vazby. V případě uznání viny mu hrozí 12 až 20 let vězení.

Incidentu předcházely hádky. Muži spolu popíjeli v bytě pachatele. Tam se začali dohadovat a nakonec se poprali. Důvodem měla být údajná nevěra přítelkyně pachatele s poškozeným. Poté 31letý muž z domu odešel.

„Jeho rozzuřený kamarád si však našel šroubovák s šesticentimetrovým kovovým hrotem a dostihl ho venku na ulici. Oba muži se opět pošťuchovali a fackovali. Spor ukončil pachatel tím, že do spánku svého známého zabodl připravený šroubovák. Ten se mu po chvíli podařilo z hlavy dostat a pachatel ho odhodil do Dřevnice,“ popsala mluvčí krajské policie Jana Bartíková.

Podle lékařů dělily poškozeného od smrti milimetry. „Jestli bude mít následky a jaké, doposud nevíme. Kovový hrot ho zasáhl do mozku. Od pátku byl muž v umělém spánku a o víkendu ho lékaři zlínské Baťovy krajské nemocnice operovali,“ doplnila policejní mluvčí.